Til toppen

Harbitzkvartalene leverer på områdeplanen for Skøyen

Harbitzkvartalene
Harbitzkvartalene leverer på områdeplanen for Skøyen

Harbitzkvartalene vil gi Oslo og Skøyen-området om lag 600 nye boliger, moderne næringslokaler og en langstrakt park.

23. okt 2024

Utbyggingsprosjektet er et samarbeid mellom Agate Utvikling/Black Bricks Invest og Bane Nor Eiendom. Prosjektet vil bli det største etter den nye områdeplanen for Skøyen.

Områdeplanen er et politisk vedtatt dokument som beskriver hvordan et område i kommunen skal utvikles.

Dokumentet inneholder blant annet føringer på høyder på byggene i området, og hva de ulike tomtene skal brukes til, for eksempel boliger, næringsbygg eller grøntområder.

I vårt forslag, som nylig ble sendt inn til Plan- og bygningsetaten (PBE), leverer vi på de føringenes om ligger i områdeplanen og på hva vi mener vil være det beste for Skøyen.

Les mer om vårt forslag til utvikling av Harbitzkvartalene her.

Områdeplanen legger blant annet følgende rammer for utviklingen av Harbitzkvartalene:

  • Det skal være variasjon i høyder med 51 meter mot der T-banen på Skøyen skal komme og deretter trappes ned til 36 meter mot boligområdene i vest
  • Utnyttelsesgraden skal være opp til 220 prosent av tomtens areal
  • Boligandelen til Harbitzkvartalene skal være minst 80 prosent
  • De tre ærverdige villaene langs Harbitzalléen skal bevares
  • Det skal bygges en barnehage med minst fire avdelinger
  • Grønne tak med rom til urbane hager

Alle punktene over i tillegg til andre føringer i områdeplanen er ivaretatt i vårt innsendte forslag til Plan- og bygningsetaten. Vi mener disse føringene bidrar til å skape et variert nabolag, slik Skøyen fortjener.

– Skøyen har de siste årene vært under stadig utvikling. Vi tror at vårt forslag vil gi området etterlengtede tilbud og vil bidra til å skape et nytt liv og aktivitet i bydelen. Da tenker jeg spesielt på nye nabolag, arbeidsplasser, kafeer og butikker og rolige grøntområder, sier Emil Paaske, prosjektleder for Harbitzkvartalene.

Les mer om første nabolagsmøte om Harbitzkvartalene her.

– Nå ser vi frem til en konstruktiv dialog med PBE og flere nabolagsmøter og grundige medvirkningsprosesser, sier Paaske.

Utviklingen av Harbitzkvartalene vil skje gjennom tre separate byggetrinn som vil ta fem til syv år å bygge ut. Går reguleringen etter planen forventes ferdigstillelse av første byggetrinn i 2030/31, samtidig som åpningen av Fornebubanen.

Stasjonen vil være et steinkast unna Harbitzkvartalene, som er et godt eksempel for fremtidsrettet utvikling ved kollektivknutepunkt.